Valkeakoski tarjoaa paljon mahdollisuuksia ulkona liikkumiseen

Onko kuntosaliharjoittelusi tauolla, eikä uimaankaan pääse? Sama koskee ohjattuja liikuntaryhmiä ja muita sisäliikuntatilojen ryhmiä.

Onneksi kevään tuoma valo ja ilmojen lämpeneminen mahdollistaa paljon ja monipuolisia vaihtoehtoja pitää yllä kuntoa ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta. Miettikääpä jos koronarajoitukset olisivat iskeneet marraskuussa.

Valkeakoski on tunnettu monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja onneksemme niitä riittää, vaikka iso osa noista mahdollisuuksista on nyt tauolla. Kokosimme tähän joukon hyviä mahdollisuuksia, joihin kannattaakin tutustua viimeistään nyt.

Täydellinen kattaus kaupungin ulkoliikuntapaikoista löytyy Valkeakosken kotisivuilta.

Lähde lenkille

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kärsänlahti.jpg

Tämä ei vaadi, kuin mielikuvitusta, sillä lenkkeillä voi melkein missä vain. Mutta mikäpä sen parempaa, kuin kävely tai juoksu luonnon keskellä, jolloin terveysvaikutukset moninkertaistuvat. Tähän hyviä vaihtoehtoja on mm.
– Riippusiltojen lenkki
– Lotilan lenkki
– Santun lenkki
– Vallon luontopolku
– Valmarinniemi
– Rapolan harju

Korkeakangas

Korkeakangas tunnetaan ennen kaikkea hiihtokeskuksena ja nyt jo lopetetusta laskettelurinteestään. Nykyisin Korkeakangas on kuitenkin erittäin monipuolinen harrastuskeskus.

Ensinnäkin sinne johtaa ja sieltä löytyy todella paljon ulkoilureittejä (talvisin hiihtolatuja). Lenkkeilyyn voi kuitenkin yhdistää lihaskuntoharjoituksen, sillä Laiskasta ja Sointulasta saapuvien reittien risteyskohdasta löytyy pieni ulkokuntopuisto. Ja mikäli kaipaa astetta kovempaa rasitusta, niin itse rinne tarjoaa oivan mahdollisuuden kunnon mäkivetoihin 🙂

Korkeakankaalta löytyy myös täysimittainen frisbeegolf -rata, mikä näin koronan aikaankin on erinomaista ja hauskaa liikuntaa…varsinkin jos valitsee myös rinteestä löytyvät korit kierrokseensa.

Kierroksen keskellä tai päätteeksi voi istahtaa rinteestä löytyvään grillikatokseen evästämään. Polttopuita ei ole tarjolla, joten ne on vietävä itse.

Valkeakosken toinen frisbeegolf -rata löytyy Eerolasta, Ruokon saunan vierestä.

Ulkoilureiteistä mainittakoon, että alueelta löytyy myös merkattuja maastopyöräilyratoja.

Myös palloilukentällä on mahdollisuus erimuotoiseen liikuntaan, mutta toki näinä aikoina, ei sillä voi kokoontua isoissa ryhmissä.

Ja vielä lopuksi ehkäpä yllättävimpänä/vähemmän tunnettuna, niin löytyypä Korkeakankaalta myös ampumarata.

Saharan alue

Vaikka jalkapallon pelaaminen on tällä hetkellä rajoitusten takia mahdotonta, niin pallotuntumaa voi ylläpitää yksin tai muutaman hengen kesken. Tähän Saharan tekonurmi antaa hyvän mahdollisuuden.

Saharasta löytyy pallonkentän lisäksi myös monipuolinen ulkoliikuntapuisto, missä kuitenkin on hyvä noudattaa samoja erityisohjeita, eli mikäli siellä on liian ruuhkaista, niin kannattaa siirtää treeni toiseen kertaan.

Ja Saharan täydentää liikennepuisto, minkä leikkipuisto on käytettävissä tällä hetkellä. Ehkäpä houkuttavimpana laitteena leikkipuistosta löytyy rengasliukurata.

Leikkipuistot

Kyllä vain! Leikkipuistot ovat avoinna ja käytettävissä perheen pienimpien liikuttamiseen. Leikkipuistoja löytyy ympäri kaupungin ja niistä useimmiten löytyy tilaa, jolloin voidaan välttää lähikontaktia.

Apianniemi

Apianniemen alueelta löytyy urheilukenttä, mikä tarjoaa mahdollisuuksia juoksuun ym. harjoitteluun.

Apianniemestä löytyy myös lasten seikkailupuisto ja onpa siinä vieressä myös järvi avoinna, minne rohkeimmat voivat käydä pulahtamassa, mikäli keho kaipaa todellista buustia. Saunat eivät valitettavasti ole rajoitustoimista johtuen käytössä.

Löytyypä Apialta myös skeittiparkki, missä on mahdollista niinikään pienryhmissä touhuta.

Onko sinulla mielessäsi jokin erityinen ja kiinnostava kohde, mikä ei välttämättä ole suurelle yleisölle tuttu? Vinkkaa meille, niin lisäämme sen listaan tai mikäli kyseessä on jotain erityistä, niin voimme tehdä siitä jopa oman artikkelin –> info(ät)koskinet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *